Családi Nap 2019.06.07.
2019-06-07

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2019. június 7-én tartotta kulturális és családi napját Gyömörén.
A rendezvény több .szempontból is különleges volt. Egyrészt a teljes program a hagyományápolás köré szerveződött, egyfajta hagyományőrző nap volt, másrészt ezen a rendezvényen búcsúzott el Tóth Margit Kornélia igazgató asszony, aki 30 évnyi gyömörei tanítóskodás után, nyugdíjazása miatt búcsúzott el a gyerekektől, és szüleiktől, akiket szintén tanított.
A rendezvény 10 órakor kezdődött Nagy Beáta polgármester asszony köszöntőjével, majd pedig Világi Hajnalka igazgató-helyettes megnyitó beszédével. A megnyitó beszédében külön köszöntötte Jakus Lászlót, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnökét, Blazovicsné Varga Mariannát, a Győri Tankerületi Központ vezetőjét, valamint Németh Lászlót, a Téti Járási Hivatal hivatalvezetőjét.
Elsőként a Gyömörei Citerazenekar lépett fel, akik hagyományos sokoróaljai dalokat játszottak és énekeltek. Utánuk Hajnal Nikolett énekes műsora következett, majd csatlakozott hozzá a Hajnalcsillag Dalkör is. Ezután néptánc műsor következett, amelyen környékbeli szóló táncosok adták elő a tájegységre jellemző táncokat. A helyi iskolások a színpadon régi népi gyermekjátékokkal kedveskedtek a résztvevőknek .
12 órától 13 óráig az udvaron sokoróaljai kaláccsal vendégelték meg az Önkéntes Klub tagjai a családi nap résztvevőit.
13 órától kezdődtek meg a hagyományőrző verseny egyéni vetélkedései, néptánc, népdal, vers, próza, mesemondás kategóriában. Azok a versenyzők, akik már szerepeltek, az udvaron felállított asztaloknál helytörténeti kisvetélkedőkön, tesztkitöltésen vehettek részt apróbb ajándékokért .

Az.ünnepélyes eredményhirdetés és a program zárása 16 órakor volt.
Elmondható, hogy sikeres családi napot zártunk, hiszen a vártnál több résztvevő volt kíváncsi a rendezvény programjaira.