Családi Nap 2019.12.20.
2019-12-20

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2019. december 20-án Gyömöre településen tartotta kulturális és családi napját. A rendezvénynek a Háry László Általános Iskola adott otthont, a karácsony előtti utolsó pénteken. A nap témája alapvetően a karácsonyvárással és az ünnepi időszakkal kapcsolatos hagyományok voltak. A rendezvény 10 órakor kezdődött Nagy Beáta polgármester asszony köszöntőjével, majd pedig Világi Hajnalka igazgat megnyitó beszédével. Köszöntőbeszédet mondott még Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke és Borsi Imre, a helyi Szent Mihály Római Katolikus templom plébánosa is.
A nap tematikája az iskola osztályainak műsoregyvelegére épült. A különböző évfolyamok különböző műsorokkal készültek, a kicsiktől a nagyokig, a színpadi játékoktól kezdve a színdarabokon át különböző történetmesélésekig. A hatodik évfolyam betlehemi játéka volt az első programelem. Sokszereplős felosztásban, saját maguk által készített korhű díszletet és jelmezeket használtak. Az előadások között a nem régiben alakult, helyi gitárklub tagjai adtak elő karácsonyi dalokat gitárra hangszerelve.
A felsőbb évfolyamosok közül többen is tagjai a klubnak. Az első osztályosok kreatív, saját készítésű „fa jelmezbe” bújva adtak elő egy karácsony témájú mesejátékot. A diákok az illetődöttség ellenére remek műsort produkáltak. Az alsó évfolyamos lányok angyali dresszbe bújva adtak elő balett-táncos produkciót, amelyhez világító led-es glóriákat is készítettek, melyek mutatós látványelemként szolgáltak.A programot ünnepélyesen a plébános úr beszéde zárta, kellemes ünnepeket kívánva minden résztvevőnek. Nagy népszerűségnek örvendő családi napot zártunk, sokan kíváncsiak voltak a gyerekek műsoraira.