Családi Nap 2020.02.14.
2020-02-14

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2020. február 14-én Gyömöre településen tartotta kulturális és családi napját. A rendezvény a Háry László Általános Iskola tornatermében került lebonyolításra.
A nap témája alapvetően a fiatalokból álló színpadi produkciók szemléje volt. A rendezvény 15 órakor kezdődött Világi Hajnalka igazgatónő megnyitó beszédével. Köszöntőbeszédet mondott még Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke.
A nap tematikája az iskola osztályainak műsoregyvelegére épült. A különböző évfolyamok különböző műsorokkal készültek, a kicsiktől a nagyokig, a színpadi játékoktól kezdve a színdarabokon át különböző zenés, táncos produkciókig. Az alsó évfolyamosok előadásában a fényjáték kapta a főszerepet, melyet egyszerű koreográfiával tettek izgalmassá.
A felső évfolyamosok zenés előadásokkal színesítették a programot. A 13 tagú cigányzenekar előadásában közismert roma slágereket hallgathattunk meg. A további műsorrészekben helyet kapott Elvis Presley, valamint a retro slágerek összeállítása is.
A résztvevőket üdítővel és szendvicsekkel vártuk, melyet a műsorok között fogyaszthattak el a rendezvényre ellátogatók.
Színvonalas műsorokat láthattunk, felkészült és lelkes csapatok előadásában.