„Díszes fa, díszesebb közösség”
2018-11-16

A program novemberi önkéntes napja alkalmával a résztvevők érdekes tájékoztató előadásokat hallgathattak meg a nap témájához kapcsolódóan. Horváthné Bedőcs Lívia „Karácsonyváró diákság” című ráhangoló kiselőadásában visszaemlékezett diákéveire, az iskolában és osztályközösségekben is érezhető karácsonyi hangulatra, és arról mesélt, milyen viselkedésbeli változások tapasztalhatók a diákok körében a „Szeretet ünnepének” közeledtével. Világi Hajnalka az egyéni és közösségi szintű ünnepi ráhangolódás párhuzamosságáról és összhangjáról, valamint saját élményiről és tapasztalatairól beszélt.

Az elméleti ráhangolódást követően gyakorlatias felkészítő foglalkozásokon vehettek részt a megjelentek (vallás-advent-karácsony, a karácsonyi időszak szimbólumai, az ajándékozás mint szokás eredete, jelentősége, karácsony ünneplésének közös és eltérő vonásai világszerte, az ünneplés időbeni változásai, kreatív karácsonyi kézműves ötletek és eszközigényük, saját kezűleg készített ajándékok), majd a megfelelő felkészülést követően eredményesen sor kerülhetett az önkéntes nap keretében a konkrét közösségi önkéntes tevékenységek megvalósítására.
Kicsik és nagyok együtt járultak hozzá a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. Az önkéntes nap során olyan produktumok születtek, amelyek aztán majd felkerülhetnek a közösség felállított, közösségi összetartozást szimbolizáló karácsonyfájára.