Projekt Nyitórendezvény
2017-06-30

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2017. június 30-án tartotta a projekt nyitórendezvényét.
A projekt elsődleges célkitűzése direkt módon a gyömörei közösség fejlesztése, olyan beavatkozási területeken, mint a helyi formalizált vagy nem formalizált kisközösségek fejlesztése, az önkéntesség népszerűsítése, a generációk közelítése, a családi és társadalmi összetartás erősítése vagy éppen a társadalmi integráció elősegítése.
Az ünnepélyes keretek között rendezett megnyitón köszöntőbeszédet mondott Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke. Beszédében kifejtette a projekt elsődleges célkitűzéseit és köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően beszédet mondott Nagy Beáta, Gyömöre község polgármestere. Köszöntötte az egybegyűlteket, említést tett a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület a Téti járásban végzett példaértékű tevékenységéről és megnyitotta a rendezvényt. Együttműködő partneri státuszában köszöntőbeszédet mondott Szalai Lászlóné, a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Gyermekjóléti és Szociális Intézményének vezetője is. Megköszönte az Egyesület és Gyömöre község munkáját, együttműködését, valamint kifejtette, hogy bízik a projekt további sikeres megvalósításában.
Ezután a helyi Háry László Általános Iskola citerásai köszöntötték a résztvevőket kulturális műsorukkal, majd Kadler Kata projektmenedzser beszélt a projektről, nagy vonalakban felvázolva szakmai tartalmát, ismertetve betervezett szakmai programelemeit.
A megnyitó befejezéseként állófogadáson vehettek részt a megjelentek.